TV før og nu

Der er sket meget siden det allerførste fjernsyn kom til landet og danskerne for første gang så de levende billeder på skærmen. TV har dog stadig bevaret en lille smule af den oprindelige magi og tiltrækningskraft og er uden tvivl stadig det helt store samlingspunkt for hele familien rundt omkring i alle boliger. I dag har et hvert hjem mindst et fjernsyn og adgang til langt flere kanaler end tidligere. Fjernsynet er blevet et vigtigt vindue ud til verden, men har også en kulturelt bærende funktion for vores fælles identitet, både som danskere og i de enkelte familier. Tv binder os sammen – læs mere her, både via underholdning og information. De dage er heldigvis forbi, hvor tv programmer over en kam blev regnet for fordummende.

Moderne mennesker stiller krav til TV

Et af de tidligere tiders store kritikpunkter ved fjernsynets popularitet gik på, at man som tv seer bare blev passivt underholdt. I dag hvor alle har en travl hverdag, er det netop fjernsynes store styrke, at man bare kan tænde og koble lidt af et par timer efter dagens stress og jag. Dette betyder dog ikke at de moderne seere vil se på hvad som helst og både TV kanalerne og udbyderne af disse, er meget opmærksomme på, hvilken form for underholdning der kræves af de forskellige segmenter. I dag er det blevet muligt at sammensætte en personlig pakke af de tv kanaler, der tiltaler familien mest og man er derfor ikke længere tvunget til at lade sig nøje med mindre end det bedste indenfor nyheder, børneprogrammer, underholdning, film, naturudsendelser eller hvad man nu synes mest om at se på.
TV

Fremtidens TV

Absolut intet tyder på, at TV´et er på vej ud af stuerne. Ingen kan spå om fremtiden, men teknologiens udvikling, kanalernes løbende tilpasning og udbydernes fremsynethed peger i samlet retning af, at vi stadig vil samles omkring de gode fælles oplevelser foran skærmene også i mange år frem.