Leder du også efter en akut tandlæge i København

Så kommer her løsningen til dig. Tag til storbyen. Det viser sig faktisk, at tandlæger i storbyen er væsentligt billigere end tandlæger i provinsen. Det eksakte grundlag for denne forskel er ikke hundrede procent kendt endnu, men der er nogle teorier på, hvordan det kan lade sig gøre. En af teorierne går på, at der i storbyen er mange flere tandlæger pr. indbygger, og derfor bliver de nødt til at konkurrere på prisen. Almindelige folk lægger jo ikke mærke til, om en tandlæge skulle være bedre end en anden.

tandlæger

Tandlæger i København konkurrerer også internt

Selve denne sammenligning kan virke helt absurd, hvis ikke man har forstand på tandlægers arbejde. Derfor er prisen faktisk den eneste måde tandlæger kan konkurrere med hinanden på – især i storbyen. I provinsen er det sværere at finde en billig tandlæge i København, fordi der er så meget færre tandlæger pr. indbygger, og de derfor ikke har et så stort behov for at konkurrere. Hvis der f.eks. ligger en lille by et sted i Danmark, hvor der kun bor én tandlæge, så behøver denne tandlæge slet ikke at være billig.

Alternativet for beboerne i byen er jo at skulle udenbys til en anden tandlæge, og det er alt for besværligt. Den pågældende tandlæge kan altså helt droppe at være billig og kan i stedet lade sine priser skyde i vejret, fordi de lokale beboerne ikke har andre valg. Faktisk kan han begynde og regne ud, hvor høj prisen kan være. Det skyldes, at folk nok også vil regne på tallene, når de skal vælge tandlæge. Tandlægen i den lille by skal altså blot være så billig, at prisen hos den næstnærmeste tandlæge lagt sammen med benzinprisen for at køre derhen, er en lille smule højere end hans egen pris. På den måde kan han være en dyr tandlæge, men samtidig køre en god forretning. Det er altså forklaringen på, hvorfor det er nemmere at finde en billig tandlæge i storbyen, end det er at finde en i provinsen. Så hvis det er vigtigt for dig at have en billig tandlæge, så bo i storbyen – og husk altid at have friske gummer!

Læs mere:  Om at få massage i København