Klargøring af båd kræver arbejde

Hvis du selv vil klargøre din båd kræver det et enormt arbejde; Du skal huske at bundmale den, rense sæder, polere og diverse.

klar parat båd

At gøre alt ovennævnte kræver at du har det rette værktøj da du ellers kun vil gøre det halvt – Hvis du for eksempel vil bundmale båden kræver det at du gør det ordentligt rent og fjerner gamle malinglag for at nævne nogle få områder.

Det samme med polering. Det kræver at du har de rette maskiner til din båd da du ellers vil komme til at slide båden for meget.

Husk de glemsomme steder når du skal klargøre din båd

Klargøring af båd er ikke kun at tage de steder du lige ser når du går rundt på båden – Det kræver også at du renser drev og teak for at båden ikke kommer til at tage skade over længere tid.

Det er også ekstremt vigtigt at du klargøre gummibåden da det jo, som du nok allerede ved, kan redde et liv.

Det er også vigtigt at du har det rette beskyttelse (Hjelme, handsker mm.) når du fx. skal afmontere masten.

Til sidst skal du huske at dobbelttjekke om alle funktioner på båden virker tilfredsstillende, da det kan have katastrofale konsekvenser hvis noget er i udu.

Klargøring af båd kræver en masse både mentalt og fysisk. Du skal huske at have det rette udstyr for at kunne klargøre båden. Alt efter hvilken type båd du har og hvor gammel den er, skal du fx. have hårde maskiner til at polere båden. Det kræver også at du er grundig når du især skal fjerne snavs og kridt da det ellers vil komme igen i løbet af fjorten dage – Og så kan du bare starte forfra igen. Husk altid beskyttelse når du skal montere en mast og stil dig aldrig tilfreds med en evt. bådstige. Når du skal klargøre din båd er der en masse forskellige områder som du skal være opmærksom, hvis du vil gøre det godt.

Læs mere:  Få poleringen af båd gjort ordentligt fra starten af