En effektiv protein slankekur er musklernes byggesten

Man går på kur for at smide de overflødige kg, og komme til at se bedre ud. Nogle mennesker vejer så meget, at det er nødvendigt, at de taber sig. Derfor er mange på udkig efter den helt rigtige diæt. Det skyldes, at kosten er den nok vigtigste del af at tabe sig, og blive en sundere person. Mange tror, at grøntsager og en vegetarisk diæt er vejen frem. I virkeligheden er dette kun en halv sandhed. Der er ingen tvivl om, at grøntsager indeholder en masse vitaminer, som vi har brug for. Derudover kan man spise rigtigt meget uden at blive fed.

sund mad

Protein kuren er der derimod ikke så mange, der kender til, men det er rigtigt ærgerligt. Proteiner er musklernes byggesten, og uden dem forsvinder ens muskelmasse gradvist. For at få den optimale muskel tilvækst skal man spise ca. 150 g. protein om dagen. Det vil sige, at man f.eks. skal have en stor bøf eller et stykke kyllingebryst. Protein kuren går ud på, at man spiser meget kød og mange grøntsager. Brød, pasta og ris er derimod uønsket, da de indeholder mange kalorier og ofte meget sukker. Et typisk måltid om aftenen kan være 200 g. kylling og en salat til.

Proteiner mætter mere end kulhydrater, som er hovedingrediensen i ris, pasta og brød. Derfor behøver man ikke spise lige så mange kalorier som ellers. Samtidigt vil mange nok glæde sig over at kunne spise mere kød. Det koster lidt mere at være på protein kuren, men det er det værd. En anden interessant ting ved proteiner er, at den termiske effekt er større. Det betyder, at der skal bruges flere kalorier på at nedbryde maden end ved andre fødevarer. Således går ens forbrænding i vejret, og man taber sig mere. Det er dig ikke helt ligegyldigt, hvilken slags kød man spiser. Kylling er slank og fedtfattigt kød, og oksekød indeholder mest protein. Fisk er også velegnet til en slankekur, og her er der også vigtige stoffer som Omega 3 fedtsyrer. Svinekød er derimod fyldt med kalorier, hvis man sammenligner med de andre typer. Masser af kød og godt med grøntsager, og så er man på vej til et vægttab.