Du skal til at tømme ud i venner eller families dødsbo, men hvordan håndtere du det?

Din far er desværre lige omkommet, og det berører dig dybt, du har i forvejen nok at se til, og nu også en begravelse, børn der er kede af det, og en indre uro der fylder dig. Men ikke nok med det, nu er du også blevet ringet op om at du skal have tømt din fars dødsbo inden en måned. Det første du skal forholde dig til når du skal udtømme et dødsbo er hvordan du har tænkt dig at gribbe opgaven an; husk at det måske nok er et dødsbo for nogen, men i dit tilfælde er det måske også dit barndomshjem, du skal derfor have en konkret plan om hvem der tager hvilke rum, hvor i gør af ragelse og hvor i gør af de ting der rent faktisk skal gemmes. Prøv evt. også at gøre det til en lidt positiv begivenhed, bestil nogle pizzaer og vær sikker på i har noget at begive jer til bagefter, så du ikke bare ender med at sidde alene hjemme i lejligheden efter at have besøgt dødsboet. Husk i det hele taget at det at besøge et dødsbo behøver ikke at være den dårligste oplevelse.

rengøring

Står du tilbage med et dødsbo, og virker det uoverskueligt at rydde boet og sælge inventaret, kan du benytte dig af et firma der beskæftiger sig med rydning af dødsboer. Dødsboer ryddes ved at du får et beløb for at lade et firma sælge møblerne i boet. firmaet sørger for at alle møbler og genstande ryddes fra dødsboet, med undtagelse af dem du ønsker at gemme. Eventuelle personlige papirer firmaet finder under rydningen bliver enten destrueret eller overdraget til pårørende. mange firmaer tilbyder desuden rengøring af dødsboet, som inkluderer blandt andet afvaskning af køkken og bad samt pudsning af vinduer.

Læs mere:  Spar tid og penge på håndværkerrengøring

Besøg ikke dødsboet alene

Du skal nu ud til dødsboet, du har din plan klar, men for guds skyld tag ikke afsted alene. At være opholde sig i et dødsbo, specielt et som man har relationer til, kan være en utrolig følelsesladet oplevelse. Vær derfor sikker på at du har nogle omkring dig under begivenheden. Dem du vælger at tage med skal helst ikke bare være hvem som helst, men være nogle du har et nært forhold til, og måske endda kan dele nogle af de minder du finder med.